fbpx

Lápisz lazuli/lazurit

Számos kultúra szentként kezelte, porrá zúzva freskók festésére is használták. Az Ég köveként tekintenek rá, mely az embert bölccsé teszi.
Savakra, hőre, lúgra nagyon érzékeny. Forró fürdő, takarítószerek, kézmosás, izzadság esetén használója bőrét kékre színezheti, de ez megtörténhet akkor is, ha a szervezet el van savasodva.
A harmadik szem köve. Leginkább lelki szinten hat.
Amiben segít neked: megérteni az Univerzum törvényeit és üzeneteit, becsületessé válni, őszintének lenni, szellemi felismerések gyakorlati megvalósulását, fejleszti az intuíciót és a befelé tekintést, harmóniával tölti meg az emberi kapcsolatokat (barátság köve), segít életünk irányításában, segít az önkifejezésben, feloldja az elfojtott haragot, segít a tiszta kommunikációban, erősíti a gondolkodást, objektivitást biztosít, fokozza a kreativitást.
Egészségre gyakorolt jótékony hatása: nyugtató, görcsoldó, lázcsillapító, csökkenti a vérnyomást, vérbetegségek, szklerózis multiplex, víziszony és szélütés megszüntetése, erősíti a hajat, segíti a mirigyek működését, szemkönnyezés, herpesz, kiütések